19 лютого 2024

День Державного Герба України

19 лютого українці святкують особливе свято - День Державного Герба України

фото з сайту: http://surl.li/qqxxr

Саме 19 лютого 1992 року Верховною Радою України було затверджено тризуб як Малий герб України. Він визначений як головний елемент великого Державного Герба України.

Історія українського герба — чому тризуб
Тризуб має довгу історію. Він з'явився ще за часів Рюриковичів, а в період УНР став гербом, як символом соборності земель України. Радянський Союз забороняв український тризуб, адже в XX столітті він уособлював боротьбу наших співвітчизників за незалежність.

24 червня 1991 року оголосили конкурс на створення Державного герба. Було розглянуто понад 200 варіантів і 192 з них містили тризуб. Перемогу ж здобула спільна робота історика-геральдиста Андрія Гречила та художника Івана Турецького, яка була виконана у стилі князя Володимира Великого.

Тризуб був і залишається символом прагнень нашого народу до волі, незалежності та процвітання, символізуючи для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною.

за матеріалами сайту: http://surl.li/qqxxr

Немає коментарів:

Дописати коментар

День вишиванки єднає українців

  фото з сайту:  http://surl.li/tqqkk Вишиванка – символ України, Кожної великої родини, Нашої історії та мови Залюбки вдягаєм її знову. Авт...